Commemoració del bicentenari de l’estrena del ballet Cendrillon

Del 28 de maig al 21 de juny de 2022

Inauguració: dissabte 28 de maig, 12 hores. (Gratuït. Cal confirmar assistència)

Cloenda, Recital de veu i piano: dimarts 21 de juny, 12 hores

L’Associació Muzio Clementi de Barcelona i la Fundació Rocamora organitzen aquesta mostra al voltant de la figura de Ferran Sor (1778-1839) per donar a conèixer altres facetes de la seva activitat musical. Sor va ser un cèlebre intèrpret i autor per a guitarra, però també compositor de ballets molt representats en el seu temps, com és el cas de Cendrillon (La Ventafocs), estrenat el 1822 a Londres ara fa dos-cents anys. Aquesta onomàstica és una bona ocasió per recuperar un aspecte poc conegut d’aquest músic català universal que va desenvolupar la seva trajectòria lluny de Barcelona, la ciutat on va néixer i a la qual no va poder tornar. En el seu temps aquest ballet es va representar més de cent vegades als millors teatres d’Europa, amb grans produccions i amb les figures del ballet més prestigioses del moment. A més, amb aquesta obra es va inaugurar el teatre Bolshoi de Moscou.

A la mostra s’exhibeix material relacionat amb Sor recollit pel col·leccionista Manuel Rocamora, que va escriure i publicar una biografia sobre el músic l’any 1957. També s’exposaran altres peces de la col·lecció en diàleg amb la temàtica musical. Completa l’exposició un apartat dedicat a la relació que va tenir Sor amb el músic, editor i fabricant de pianos instal·lat a Londres, Muzio Clementi (1752-1832).

El recital de cloenda és una part sonora del contingut de la mostra i coincideix amb el Dia internacional de la Música. El programa inclou primeres audicions d’algunes obres, com ara una selecció de fragments del ballet Cendrillon en la versió per a piano realitzada pel propi Ferran Sor, i algunes cançons de Sor i de Clementi.

  • Fundació Rocamora: C/ Ballester, 12. Barcelona. Informació i entrades: info@fundacionrocamora.org +34 93 212 04 36

 Aquí trobareu un dossier complet sobre aquesta exposició:  Dossier Mostra Sor CA-ES