Els dies 5 i 6 de maig de 2022 i a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona van tenir lloc les 1eres Jornades de Patrimoni Musical (més a baix es reprodueix la Presentació d’aquestes jornades).

La nostra associació participà en aquestes Jornades i concretament el dia 5 a l’Aula Magna i de 13:10 a 13:50 Joan Josep Gutiérrez i Marina Rodríguez Brià, membres de l’AMCB van presentar “Cerca i documentació de pianos anteriors a 1850 a Catalunya: un projecte de patrimoni musical”.

Podeu llegir la ressenya que ha escrit Joan Josep Gutiérrez al seu blog seguint aquest enllaç.

Presentació de les Jornades

Per primera vegada la Universitat de Barcelona acull unes I Jornades de Patrimoni Musical, en aquesta ocasió en col·laboració amb el CSIC. Les jornades tenen un doble objectiu: donar a conèixer el ric patrimoni musical que atresora la pròpia Universitat de Barcelona (custodiat al CRAI Biblioteca de Fons Antic), fins avui dia poc conegut i que es revela d’una importància social inusitada en el context català, espanyol i de l’àmbit internacional. I, d’altra banda, plantejar, reflexionar i proposar diferents maneres d’apropar-se a l’estudi, la recerca, la conservació i la gestió del patrimoni musical.

Tot contemplant les múltiples vessants de la música respecte al patrimoni (oral, escrit, sonor, organològic o instrumental, iconogràfic…), i tractant d’aplicar l’estudi del passat a la realitat present i la seva projecció cap el futur, en aquestes I Jornades de Patrimoni Musical s’han convidat especialistes d’àmbits ben diferents, connectats mitjançant la música, per així aconseguir abordar el patrimoni musical des d’una mirada transversal i multidisciplinària.

Programa Jornadas Patrimonio Musical (comprimido)