Inauguració de la Mostra Ferran Sor a la Fundació Rocamora. Commemoració del bicentenari de l’estrena del ballet Cendrillon.

Dissabte 28, a les 12 del migdia, es va inaugurar la Mostra Ferran Sor a la Fundació Rocamora.

El president de la Fundació, Eduard Rocamora, va donar la benvinguda als presents i Joan Josep Gutiérrez, en nom de l’Associació Muzio Clementi de Barcelona (AMCB), va presentar els intervinents i l’ordre de l’acte.

Dos grans experts en Sor van ser convidats a parlar: El llaütista i musicòleg Luis Gásser, editor del llibre Sor Studies, va fer un repàs de la biografia de Ferran Sor i el gambista Sergi Casademunt va parlar de la seva experiència com a transcriptor i editor de diversos  ballets de Sor, entre els quals, Cendrillon. Finalment, Marina Rodríguez Brià, comissària de la Mostra i membre de l’AMCB, va explicar el sentit i el contingut de l’exposició i va interpretar alguns fragments de la versió per a piano del ballet realitzada per el mateix compositor.

A continuació es va convidar al públic a fer una visita a la sala on s’exposa el contingut de la Mostra, que combina documents relacionats amb Sor i peces de la col·lecció Rocamora en diàleg amb la temàtica, com ara sabatilles de ballet, peces de ceràmica, nines, vestuari i objectes diversos.

Per acabar, es va oferir una copa de cava al jardí de la casa Rocamora. Entre els nombrosos assistents vam poder comptar amb la presència del pianista Josep Maria Roger, que ha enregistrat i editat l’obra pianística de Sor.

A la foto, membres de la Fundació Rocamora i l’Associació Muzio Clementi. D’esquerra a dreta: Joan Josep Gutiérrez, Luis Gásser, Eduard Rocamora, Marina Rodríguez Brià, Sergi Casademunt i Anna Cuatrecasas, presidenta de l’Associació Muzio Clementi de Barcelona.

La Fundació Rocamora, a més de la casa, conté vestits, documents, pintures i objectes que Manuel Rocamora va adquirir al llarg de la seva vida. Entre els documents relacionats amb Ferran Sor hi ha un manuscrit de la seva  Cantata alla Duchessa d’Albufera. Com a gran coneixedor de la música, Rocamora va escriure la primera biografia documentada de Sor. Aquest entorn de cultura i bellesa va fascinar els visitants que van gaudir d’aquesta sessió inaugural amb l’expectativa posada en el concert que oferiran la mezzosoprano Marta Rodrigo i la pianista Marina Rodríguez en la cloenda de la Mostra, el dimarts 21 de juny a les 12 del migdia.

La Mostra es podrà visitar tots els dies, excepte diumenge, fins al 21 de juny.

Més informació (PDF)

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Avís legal.
I Accept

Imatges de les intervencions

Imatges de la visita a la Mostra Ferran Sor