HARMONIA, CIÈNCIA I ÀNIMA

Concert dedicat a Miquel Àngel Cuevas Diarte, Aula Magna de la Facultat de Geografia i Història, dilluns, 10 d’octubre de 2022

El passat dilluns 10 d’octubre es va celebrar un acte d’homenatge a Miquel Àngel Cuevas Diarte, amic de l’Associació Muzio Clementi de Barcelona des dels seus inics, que ens va deixar el 7 d’abril d’enguany.

Miquel Àngel Cuevas Diarte (1948-2022) va ser catedràtic de Cristal·lografia i Mineralogia de la Universitat de Barcelona, director de l’Institut de Ciències de l’Educació, vicerector adjunt al Rectorat durant el mandat de Josep M. Bricall i degà de la Facultat de Ciències de la Terra. Especialista en polimorfisme i miscibilitat en l’estat sòlid, va ser autor de nombroses publicacions científiques i coautor de dues patents. Entre les seves obres, destaquen Problemes de cristal·lografia (2006, coautor), Simetria. Un passeig interdisciplinari (2015), Simetries per a tothom. Un recorregut ple de sorpreses per l’art i la ciència (2016, editor) i Simetries de Barcelona (2017), publicats per Edicions de la Universitat de Barcelona. El 1998 va rebre la menció especial del Premi Ciutat de Barcelona a la investigació tecnològica.

L’acte va consistir en un recital de la mezzosoprano Marta Rodrigo i la pianista Marina Rodríguez Brià que van interpretar obres de Clementi, Sor i Mendelssohn amb el piano Collard & Collard, late Clementi de 1847 que l’AMCB ha fet restaurar i es troba temporalment a l’Aula Magna de la Facultat de Geografia i Història de la UB.

Prèviament, el rector de la universitat, Dr. Joan Guàrdia Olmos, i la presidenta de l’associació, Anna Cuatrecasas, van dirigir al públic unes paraules de record i agraïment, glossant la figura del Miquel Àngel i explicant el motiu de la trobada. A continuació es va projectar un vídeo amb testimonis d’algunes persones que el van tractar en l’àmbit de la universitat i de l’associació.

A l’acte hi va assistir un nombrós públic format principalment per amics, familiars i companys de la universitat, rectors, degans, professors i altres càrrecs.

Enllaç al vídeo oficial de l’acte

Programa del concert Miquel Angel Cuevas

A continuació diverses imatges de l’acte: