Joan Josep Gutiérrez visita la Fundación Joaquín Díaz de Urueña

La Fundación Joaquín Díaz de Urueña (Valladolid) és un centre d’estudis etnogràfics que té un museu d’instruments musicals i un gran arxiu de música, especialment dedicada al folklore. A la seva col·lecció té un Collard & Collard, late Clementi de 1838, un Clementi & Co de taula de 1808 i un Clementi & Co vertical de 1812. Aquest darrer piano destaca per les seves característiques extraordinàries, ja que es tracta d’un instrument amb una tessitura de set octaves, cosa inusual per a l’època. A més, les seves dimensions i el seu disseny luxós el fan destacar com una peça única, possiblement un encàrrec especial, que s’escapa dels estàndards habituals. Joan Josep Gutiérrez s’ha desplaçat a Urueña per estudiar aquest rar exemplar que pot aportar algunes novetats a la història de la construcció del piano.

Podeu veure un ampli reportatge d’aquesta visita a la web de la Fundación seguint aquest enllaç.