Dilluns 24 de gener de 2022 es va fer el 23è recital “at home”, interpretat per Marina Rodríguez Brià  al pianoforte Clementi, de 1824.

Després de gairebé 2 anys sense fer cap concert “at home”, finalment vàrem decidir tornar-hi el dia 24 de Març. Això sí, respectant totes les mesures de seguretat: només 10 assistents, amb mascaretes i finestres obertes.

En aquesta ocasió volíem fer dues celebracions, dos aniversaris: el 270è del naixement de Clementi el dia 23 de gener i els 200 anys de l’estrena del ballet Cendrillon, La Ventafocs, de Ferran Sor al King’s Theatre de Londres.

Van sonar peces de Clementi en un piano Clementi i, segurament per primera vegada aquí, a Barcelona, es van sentir al piano fragments del ballet La Ventafocs de Sor, la seva ciutat a la qual no va poder tornar.

La versió de piano era destinada als assajos dels ballarins que l’estrenarien amb orquestra. Aquest ballet va tenir un gran èxit tant a Londres com a París, on es va representar més de cent vegades, també es va ballar a Brussel·les i va ser la música que va inaugurar el Teatre Bolshoi de Moscou.

Clementi & Co. va editar una obra de Sor, ells dos van coincidir a l’etapa londinenca de Sor i estem molt contents d’haver trobat a Catalunya, en el nostre projecte de cerca de pianos, un piano Clementi signat per Ferran Sor, instrument que connecta molt especialment aquests dos grans músics que avui celebrem.