Exposició: “Muzio Clementi, the father of the pianoforte, confluències amb Beethoven”

Del 13 de febrer al 4 d’octubre 2020* al Museu de la Música de Barcelona

Visites comentades a l’exposició a càrrec de la comissària Marina Rodríguez els dies 24 i 27 de setembre 2020 a les 11:30 amb motiu de les festes de La Mercè d’enguany.

Un recorregut per la vida i obra d’un gran músic, imprescindible en la història del piano.

Qualificat per la premsa londinenca del seu temps com el pare de la música moderna per a piano, Muzio Clementi (1752-1832) va ser un músic tan cèlebre que va ser enterrat amb l’epitafi «The Father of the Pianoforte».

La mostra fa un recorregut per la vida i l’obra del que es consideraria l’iniciador de la primera generació de pianistes professionals, a partir de noves recerques i estudis. L’exposició es complementa amb un breu repàs de la història del piano, atès que Clementi va ser també editor i constructor d’aquest instrument.

A més, en ocasió del 250è aniversari del naixement de Beethoven, la mostra inclou una síntesi de la relació entre ambdós artistes. L’innovador estil musical de Clementi va ser referència definitiva pel llenguatge de Beethoven.

Podeu veure més informació a la web del Museu de la Música seguint aquest enllaç: Mostra Muzio Clementi, The Father of the Pianoforte. Confluències amb Beethoven

Inauguració: dijous 13 de febrer 2020

Inauguració de les Jornades Clementi 2020 i de l’Exposició “Muzio Clementi: The Father of the Pianoforte, Confluències amb Beethoven”.

  • A les 18:00 de dijous 13 de febrer
  • Parlaments: Jaume Ayats / Anna Cuatrecasas.
  • Presentació i visita comentada a l’exposició a càrrec de Marina Rodríguez -Brià , Comissària de l’exposició, il·lustrada amb exemples musicals en un piano Collard & Collard  late Clementi  (exposat a la mostra) i explicació del projecte de cerca de pianos de l’Associació Muzio Clementi de Barcelona en col·laboració amb el Museu de la Música a càrrec de Joan Josep Gutiérrez.
  • Espai Exposició.
  • Durada aproximada: 90 minuts
  • Activitat gratuïta. Aforament limitat, (40 persones), cal reservar escrivint a: reservesmuseu@auditori.cat

Podeu veure més informació a la web del Museu de la Música seguint aquest enllaç: Inauguració de la mostra

* Exposició prorrogada fins al 4 d’octubre degut al confinament