Divendres 31 de maig de 2019 es va fer el 18è recital “at home” interpretat per Marina Rodríguez Brià al piano de taula Clementi & Co. de 1824.

El programa ha estat dedicat a Marianna Auenbrugger i ha consistit en dues sonates:

  1. Marianna Auenbrugger (1759-1782). Sonata en Mi bemoll major. Moderato, Largo, Rondo, Allegro.
  2. Muzio Clementi (1752-1832). Sonata op. 8 núm. 1 en Sol menor (1782). Dedicada a Marianna Auenbrugger. Allegro, Andante cantabile, Presto.

Després del cèlebre duel amb Mozart el 1781, Clementi es va quedar una temporada a Viena tocant i donant classes. Entre d’altres, segurament va tenir com a deixebla a Marianna Auenbrugger, jove pianista i compositora. Haydn era professor d’ella i admirava el seu talent i el de la seva germana a qui les va dedicar unes sonates. El professor de contrapunt de Marianna era Antonio Salieri. A casa d’aquesta família també hi solien anar els Mozart i altres músics. Malauradament, Marianna va morir el 1782 als 23 anys. Salieri va publicar al seu càrrec l’única sonata que havia escrit la noia, juntament amb una oda que va compondre ell mateix a la seva memòria. Per la seva part, Clementi dedicà la Sonata Op.8 núm. 1 a Marianna. Composta en mode menor, l’emoció continguda en els temes i el seu tractament parlen per si sols.

Podeu llegir l’article de Joan Josep Gutiérrez Yzquierdo seguint aquest enllaç.

També podeu llegir el que ha escrit en Xavier Febrés al seu blog seguint aquest enllaç.