Divendres 28 de juny de 2024 es va fer el 26è recital “at home”, amb el títol “BEETHOVEN I CLEMENTI A QUATRE MANS” i interpretat per Marina Rodríguez Brià  i Joan Josep Gutiérrez al pianoforte Clementi de 1824.
Compartir el teclat és una de les formes més directes de fer música de cambra. Així ho havien vist clavecinistes, organistes i pianistes al segle XVIII. Molts compositors van escriure obres específiques per aquesta formació col·laborativa, música domèstica i d’aprenentatge, però també de concert.
Entre 1779 i 1785 Clementi va escriure set sonates per a piano a quatre mans, incloses en els opus 3, 6 i 14. També va escriure dos Duettinos i tres moviments independents (WO 24-28) que no van ser publicats. Els Duettinos tenen tres moviments i estan dedicats a la seva filla Cecilia Susannah, possiblement escrits més tard de 1815.
Beethoven va compondre poques obres per a piano a quatre mans: tres Marxes i un parell de sèries de Variacions. La Sonata Op. 6 correspon a 1796-97. També va escriure una versió de la Gran fuga del Quartet opus 133, que va publicar independentment com a opus 134. La transcripció és un dels terrenys del repertori per a piano a quatre mans.

Programa del recital

MUZIO CLEMENTI (1752-1832)
Duettino en Do major, WO 24, Op-sn 20
Allegro / Alla negra, Allegretto moderato / Allegro
Duettino en Sol major, WO 25, Op-sn 22
Allegro vivace / Mazurka, Andante con moto
LUDWIG van BEETHOVEN (1770-1827)
Sonata Op. 6 en Re menor
Allegro molto / Rondo, Moderato
MUZIO CLEMENTI (1752-1832)
Sonata en Mi bemoll major
Allegro maestoso / Andante Tempo di Minuetto

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Avís legal.
I Accept