El Collard & Collard comença a sonar al Conservatori Municipal de Barcelona.

El piano Collard & Collard, late Clementi, Collard & Collard de 1847 que l’Associació Muzio Clementi de Barcelona ha fet restaurar ha començat el seu camí al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, amb qui hem signat el conveni de cessió temporal per el seu ús musical i educatiu.

El divendres 20 d’octubre vam encetar el cicle de tres concerts “Con spirito”, dedicats a Clementi i els compositors anteriors, coetanis o posteriors que van tenir alguna relació o influència musical amb ell. L’experiència està resultant molt gratificant per diversos motius. El primer és la resposta que el piano està tenint després de la complexa restauració duta a terme per Jaume Barmona, que ha aconseguit recuperar un so de gran qualitat i un funcionament mecànic molt segur i agradable. El segon és la resposta del públic en aquests concerts. La sala Eduard Toldrà és un espai magnífic per les seves qualitats acústiques i per atraure un públic nombrós i de diferents edats.

L’instrument està cridant l’atenció del professorat i de l’alumnat del conservatori i ja ha tingut la primera interpretació per part d’una professora del centre.

El dijous 26, la Montserrat Cabero i Pueyo va oferir un recital titulat Fantasies XVIII amb obres del compositors C.P.E Bach, Haydn, Mozart i Beethoven en l’estrena del del cicle  Dijous Concert d’aquest curs 23-24. La primera obra la va interpretar en el piano Collard & Collard. Malgrat ser la primera vegada que tocava aquest piano, va treure tot el partit a l’instrument, amb una bella sonoritat i amb una gran netedat i estil. La resta del recital, al gran Steinway, va contrastar amb el piano antic, mantenint però la qualitat interpretativa. Montserrat Cabero és una pianista que toca amb una gran seguretat i personalitat expressiva. Va precedir les seves interpretacions d’unes breus explicacions que van situar al públic en el context de les obres i del piano.

Des de l’AMCB celebrem aquesta arrencada i desitgem que l’estada del Collard al conservatori serveixi per acostar tothom a la interpretació en un instrument històric i despertar l’interès especialment de l’alumnat. Esperem poder col·laborar amb el centre educatiu en activitats que vagin en aquest sentit.

Aquí podeu escoltar la Fantasia de Bach sobre el Collard en la interpretació de Montserrat Cabero.

Aquí podeu escoltar aquí el recital complet.