Divendres 7 de maig de 2021 es va fer el 22è recital “at home”, convertit en concert “At your home” número 1, on line per les circumstàncies sanitàries. Titulat “Beethoven i els músics de Londres”, va ser interpretat per Marina Rodríguez Brià  al piano de taula Clementi & Co i al piano Steinway.

Per la cosmopolita ciutat de Londres, al voltant de 1800, van passar nombrosos músics de totes les nacionalitats. Alguns hi van viure els seus millors anys. Gràcies a l’entusiasme i interès d’alguns d’ells, la música de Ludwig van Beethoven es va promocionar a la ciutat fins al punt de ser la London Philharmonic Society la institució que li va encarregar la Novena simfonia. Tot i que el van convidar, Beethoven no hi va anar mai encara que manifestés el desig de fer-ho: “M’agradaria visitar Anglaterra i tots els meravellosos artistes d’allà”.

En el recital es van poder escoltar obres de Beethoven, Clementi, Cramer, Dussek, Field i Salomon. Alguns d’ells van influir Beethoven musicalment, altres van promocionar la seva música a la ciutat.

El format on line del concert va permetre combinar el piano Clementi & Co. de 1824 de l’Anna Cuatrecasas per a la majoria de peces, excepte les 32 Variacions en do menor de Beethoven que van ser interpretades en el piano modern Steinway de la Marina, ja que per ser una obra d’un virtuosisme potent no era adequada per un piano de taula.

La pianista va presentar en directe cadascuna de les peces i al final de la sessió es va establir un breu col·loqui entre els convidats.

Va ser una experiència nova per a tots i una manera de poder seguir en contacte. De tota manera, l’Associació espera poder fer presencial el concert de la tardor.