Els dies 13, 14, 15 i 16 de Febrer de 2020 van tenir lloc al Museu de la Música les Jornades Clementi 2020. Clementi i Beethoven: Confluències. Podeu veure un extens reportatge al blog de Joan Josep Gutierrez seguint aquest enllaç.

El programa d’activitats de les Jornades va ser el següent:

Data

Hora

Acte

Dijous 13 de febrer 18:00 Inauguració de les Jornades Clementi 2020 i de l’Exposició “Muzio Clementi: The Father of the Pianoforte, Confluències amb Beethoven”.
Parlaments: Jaume Ayats / Anna Cuatrecasas.
Presentació i visita comentada a l’Exposició a càrrec de Marina Rodríguez Brià , comissària de la mostra, il·lustrada amb exemples musicals en un piano Collard & Collard late Clementi (exposat a la mostra) i explicació del projecte de cerca de pianos de l’Associació Muzio Clementi de Barcelona en col·laboració amb el Museu de la Música a càrrec de Joan Josep Gutiérrez.
Divendres 14 de febrer 16:30 Conferència: “Clementi & Beethoven”. A càrrec del Dr. David Rowland, Professor de música, Degà i Director of Studies per la Faculty of Arts a l’Open University d’Anglaterra.
Dissabte 15 de febrer 16:00 Trobada amb propietaris de fortepianos.
A partir del projecte de cerca de pianos de l’AMCB i el Museu de la Música.
17:30 Soirée musical
Sessió oberta per a professorat i alumnat de piano avançat en la qual es convida als participants a parlar i tocar obres al voltant de Clementi i Beethoven moderada per Joan Josep Gutierrez.
Diumenge 16 de febrer 11:15 Visita comentada a l’Exposició “Muzio Clementi: The Father of the Pianoforte, Confluències amb Beethoven”, a càrrec de Marina Rodríguez Brià.
12:00 Recital: Laura Granero i el fortepiano Bierstedt.
La fortepianista Laura Granero oferirà un recital amb obres de Clementi, Bomtempo, Beethoven i Field amb el fortepiano de taula Bierstedt (París 1827) recentment restaurat.
Comentaris sobre la restauració a càrrec de Marisa Ruiz, cap de col·leccions del Museu de la Música, i amb la participació de la família de donants Coma-Cros Raventós.