El divendres, 9 de novembre de 2018, es va inaugurar l’exposició Muzio Clementi, the Father of the Pianoforte al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Aquesta exposició, presentada inicialment al Palau de la Música Catalana dins del marc del Concurs Internacional de Música Maria Canals, surt per primera vegada com a exposició itinerant i amb la voluntat d’arribar a diferents espais i públics.

Davant d’una nombrosa concurrència, entre la qual molts alumnes del conservatori, l’adjunta a l’Equip directiu, Cristina Morales, i la presidenta de l’Associació Muzio Clementi de Barcelona, Anna Cuatrecasas, van senyalar la importància de l’esdeveniment i van agrair a cada part l’interès i l’esforç per convertir el projecte en un fet.

Com a convidat de luxe va intervenir el doctor Norbert Bilbeny, Catedràtic d’Ètica a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. El doctor Bilbeny va fer una breu però profunda ponència sobre el sentit de la música, en línia amb la fenomenologia musical propugnada per Sergiu Celibidache.
Marina Rodríguez Brià, comissària de l’exposició va fer un breu repàs del contingut de l’exposició i va interpretar dues obres de Clementi en el piano Bechstein que presideix l’aula Peixera del conservatori.